Search

Hvordan man behandler allergisk conjunctivitis?

Allergisk conjunctivitis er en inflammatorisk proces, der forekommer i øjnens bindemembran (conjunctiva), og er en form for kroppens reaktion på virkningen af ​​et bestemt allergen.

Et lignende syndrom er observeret hos omkring 15% af befolkningen, hovedsagelig lider den yngre generation af det. Det meste af sygdommen er forbundet med andre typer allergiske manifestationer. Det er derfor, at konjunktivit forårsaget af allergier behandles ved hjælp af komplekse teknikker, hvor det vigtige punkt er at bestemme den specifikke irritation, der forårsagede reaktionen.

Allergisk conjunctivitis: behandling hos voksne

Ved behandling af konjunktivitis med allergier anvendes specielle lægemidler, hvis vigtigste karakteriseres af den egenskab, der undertrykker histamin. Sådanne midler kaldes antihistaminer. Tabletter er normalt ineffektive i dette tilfælde. Piller kan ordineres i andre aktive allergiske manifestationer. Når konjunktivitis er stadig den bedste løsning er at bruge øjendråber.

En anden gruppe af stoffer, der anvendes til bekæmpelse af allergisk conjunctivitis, er grundlaget for, som blev afledt af cromoglycinsyre. Disse lægemidler blokkerer direkte funktionen af ​​de fedtceller, der er ansvarlige for produktionen af ​​histamin. En række sådanne lægemidler bør kun tages i henhold til lægens anvisninger.

I visse tilfælde (oftest hos ældre) kan øjnene tørre ud. I dette tilfælde anbefales det at anvende specielle præparater til udskiftning af tårevæske.

Derudover anvendes også antiinflammatoriske lægemidler (ikke-steroide). I de mest forsømte situationer er brugen af ​​kortikosteroidlægemidler dog tilladt efter lægeordination og lægeligt tilsyn fra lægen. En sådan forsigtighed er forbundet med risikoen for hormonbehandlingens påvirkning under en allergisk proces ved aktivering af virkningen af ​​histamin på andre organer.

Behandling kan også være kompliceret, hvis der opdages yderligere infektion. Dette ligner på grund af svækkelsen af ​​øjenmembranen - dens struktur bliver betændt, og der opstår irritation, hvilket bidrager til indtrængen af ​​infektioner. Histamin påvirker desuden udvidelsen af ​​blodkar - de bliver mere gennemtrængelige. Dette medfører risiko for infektion. Af denne grund skal du i sygdomsperioden nøje overholde hygiejnereglerne.

Første generations medicin

Antiallergisk lægemiddel, som omfatter loratadin. Lægemidlet er ordineret ikke kun for allergisk conjunctivitis, men også for kronisk idiopatisk urticaria, rhinitis og rhinorré.

Et lægemiddel, der tilhører gruppen af ​​histamin H1-receptorblokkere. Det har et bredt spektrum af handlinger, det er ordineret som en kompleks terapi for allergisk conjunctivitis, urticaria, rhinitis.

Antiallergisk lægemiddel, der har en gullig farvetone. Det ordineres som en behandling for allergisk conjunctivitis, rhinitis, rhinoré. Lægemidlet frigives uden recept.

Lægemidlet, som i sin sammensætning har cetirizin-dihydrochlorid. Lægemidlet er i stand til at forhindre udviklingen af ​​ødem, har ingen beroligende virkning på patientens krop. Også lægemidlet har et godt antipruritisk og antiexudativt handlingsspektrum.

Det har en god antipruritisk effekt. Det er ordineret til allergisk konjunktivitis og rhinitis. Lægemidlet forårsager ikke sedation.

Om behandlingen af ​​allergisk rhinitis læses her.

Tredje generationens lægemidler

Et stof, der tilhører antihistaminer. Lægemidlet er i stand til hurtigt at undertrykke produktionen af ​​antiinflammatoriske cytokiner, og tabletter hjælper også med at undertrykke bronchospastiske reaktioner. De er ordineret til allergisk konjunktivitis.

Lægemidlet har en lille orange tint. Det ordineres som en kompleks behandling for allergisk konjunktivitis eller rhinitis.

Et stof, der ikke har en stærk beroligende effekt på kroppen. Lægemidlet tilhører antihistamin, er ordineret til rhinitis og allergisk konjunktivitis.

Lægemidlet har en udpræget anti-allergisk, såvel som antihistamin effekt. Tabletter absorberes hurtigt i fordøjelseskanalen. Tilordne som en kompleks behandling for allergisk conjunctivitis, rhinitis, med alvorlig nysen, lacrimation, urticaria eller med angioødem.

Lægemidlet er ordineret til indtagelse. Det frigives uden recept fra en læge, det har ingen udtalt beroligende virkning. Det ordineres som en behandling for urticaria, allergisk konjunktivitis.

Aktuelle antihistaminer

Antiallergisk lægemiddel, som er ordineret til nysen, allergisk rhinitis eller conjunctivitis. Lægemidlet kan også anvendes med svær overbelastning i næsehulen.

Lægemidlet, som i dets sammensætning har en stærk aktiv bestanddel, nemlig Levocabastin. Spray tilhører gruppen af ​​antikoagulantia, ordineres som en behandling for allergisk konjunktivitis.

Et værktøj, der har et bredt spektrum af handlinger. Lægemidlet har en lille gulfarve, er ordineret til allergisk konjunktivitis samt sæsonfeber.

Cromoglicinsyrederivater

Lægemidlet har en aktiv ingrediens, cromoglicsyre, så dråberne absorberes let, når de rammer slimhinden. Lægemidlet er ordineret til allergisk konjunktivitis.

Et middel, der anvendes som forebyggende foranstaltning for allergisk conjunctivitis. Lægemidlet kan bruges til behandling af allergisk rhinitis.

Corticosteroid lægemidler

  • Dexamethason, dråber - stoffet har en udtalt effekt. Det har antiinflammatorisk såvel som antiallergisk spektrum af handling. Lægemidlet er ordineret til øjensygdomme.

At helbrede konjunktivitis af arbejde vil ikke være, hvis du korrekt installerer stimulus og optimalt vælger lægemidlet i overensstemmelse med alderskategori. Derfor bør du udelukke selvdiagnose, kontakte en øjenlæge og kun derefter fortsætte med behandlingen.

Allergisk konjunktivitis: behandling hos børn

For allergi er børn over 3 år overvejende conjunctivitis. Først og fremmest såvel som for voksne er det nødvendigt at bestemme allergenet, der forårsagede en lignende reaktion præcist. Til dette formål skal barnet passere en særlig analyse - det venøse blod er taget, hvis undersøgelse bestemmer det irriterende, der forårsagede konjunktivitis.

Som praksis viser, er skyldige skyldes husholdningsallergener, herunder kæledyrsdander og støvpartikler samt visse fødevarer: citrusfrugter, nødder og honning. På samme liste er pollen af ​​forskellige planter.

Hvis du identificerer et bestemt allergen eller deres kombination, bør du tage skridt til at eliminere de faktorer, der omgiver barnet. Du vil sandsynligvis være nødt til at give dit kæledyr til dine venner, skifte puder med en fjederbase til puder af syntetisk vintervæske eller bomuldsuld, udøve våd rengøring hver dag og fjerne skadelige fødevarer fra kosten. Dette er den eneste måde at slippe af med allergiske reaktioner.

Til terapeutiske formål bruger udseendet af allergisk conjunctivitis hos børn aktivt følgende medicin:

  • Stabilisering af mastceller;
  • Anti-histamin virkning. Børn under 2 år anbefales at bruge stoffet i form af dråber / sirup. Ældre børn og voksne kan tage piller;
  • Glukokortikosteroid. Anvendes i usædvanlige tilfælde med alvorlig sygdom eller med ineffektiviteten af ​​andre terapeutiske lægemidler på grund af deres iboende bivirkninger.

Alder op til 2 år

Alder fra 2 til 4 år

Et lægemiddel, der er en mastcellemembranstabilisator. Det er ordineret til allergisk konjunktivitis. Optiker kan have en membranstabiliserende effekt på barnets krop. Det frigives uden recept fra lægen.

Lægemidlet har en udpræget anti-allergisk virkning. Lægemidlet har ikke en vasokonstrictor, såvel som et antihistaminspektrum af handling.

Lægemidlet har ingen udpræget virkning på kroppen. Værktøjet undertrykker hurtigt frigivelsen af ​​histamin, leukotrien. Det er ordineret til allergisk konjunktivitis, bronchial astma, såvel som for bronchospastisk syndrom.

Lægemidlet er kun foreskrevet hos børn med allergiske sygdomme i øjet. Virkningen af ​​lægemidlet opstår efter inddampning efter 20 minutter. Lægemidlet har en bred liste over bivirkninger, så du bør konsultere en læge før brug.

Alder fra 5 år

  • Hi-Krom, dråber
  • Dexamethasondråber (som angivet af lægen)
  • Levocabastin, dråber
  • Azelastin spray

Et lægemiddel, der nedsætter mastcelle degranulation. Det er ordineret til allergisk rhinitis og conjunctivitis. Spray dispenseres uden læge recept.

Alder fra 6 til 12 år

Et antihistaminlægemiddel, der har et bredt spektrum af handlinger. Det ordineres som en kompleks behandling for allergisk konjunktivitis eller rhinitis, såvel som for eksacerbation af pollinose.

Alder fra 15 år

  • Telfast, tabletter
  • Dexamethason dråber
  • nedocromil

Termerne for behandling og dosering ordineres af lægen under hensyntagen til tilstandens kompleksitet, alderdomsdata og det syge barns vægt. I hvilket omfang terapien starter tidligere og sygdomsforløbets lethed vil afhænge, ​​mens risikoen for komplikationer vil blive minimeret.

Allergisk konjunktivitis: behandling af folkemæssige retsmidler

En af de populære metoder, som det er muligt at helbrede konjunktivitis, der er opstået på baggrund af allergi i en kort periode, er et okkerplante, som har naturlige helbredende egenskaber.

Det er ret simpelt at forberede den terapeutiske sammensætning: 3 teskefulde eyebright hældes med kogende vand, derefter bringes væsken igen til kog, og i fem minutter suges bouillonen over lav varme. Når infusionen bliver varm filtreres den. Behandlingen udføres ved at vaske øjnene eller påføre kompresser baseret på afkogningen.

Honning bruges som grundlag for øjendråber. For at gøre dette fortyndes det i varmt vand (kogt) med en hastighed på 2: 1.

Hvis der er en pus i conjunctivitis, kan en infusion forberedt på hofterne hjælpe. Forberedt 2 teskefulde rosehips. De er fyldt med kogende vand og infunderes i en halv time. Den resulterende infusion bruges som lotioner til øjnene.
Også til kompresser anvendes infusioner: majsblomst, nælde, calendula og comfrey (krydderurter er taget i lige dele). Urte hældte kogende vand og insisterer i 30 minutter.

Anti-inflammatoriske egenskaber for øjnene har dråber lavet af saften fra bladene af aloe-husplante. Juice skal fortyndes med vand (kun kogt), i forholdet 1:10. Væsken bruges til at vaske det berørte øje. 4-5 procedurer er nødvendige pr. Dag.

Også perfekt modvirker bakterieinfusion lavet af calendula. For at gøre dette skal du bruge plantens blomster. Soltørrede blomster (to teskefulde) hældes med et glas kogende vand og infunderes over lav varme i en halv time. Når infusionen bliver varm, bruges flere gange om dagen til at skylle øjne med konjunktivitis, der er betændt.

Kompressen, fremstillet på basis af teebrygging, har en afslappende og beroligende egenskab, der kan fjerne rødmen på øjnene og en brændende fornemmelse. For at gøre dette dyppes flere foldede lag af bandage i en varm opløsning af stærk te, skrues lidt ud og anvendes som kompress til øjnene. Hold kompressbehovet ca. 20 minutter. Proceduren udføres mindst fem gange om dagen. Hvis konjunktivitis manifesterer sig i et barn, bør grøn te anvendes som grundlag for komprimering. Uden fejl skulle det være uden aromadditiver.

Blåbær te er kendt for sin gode effekt på conjunctivitis. Til brygning af te, tag en spiseskefuld bær og hæld kogende vand over dem. Så skal du holde dem på lav varme i omkring en halv time. Drikke denne te hver dag.

Allergisk conjunctivitis: behandling. anmeldelser

Mit barn, der leger i sandkassen, vendte skovlen over på sig selv, og sanden slog ham i øjet. Kom hjem, vaskes under vand. Så om aftenen var øjet opsvulmet, meget vandet og lidt hævelse gik. Jeg droppede Tobrex dråber til ham. Men om morgenen blev det værre. Vi gik til økologen, der sagde, at det var en allergisk konjunktivitis. Og med ham er dråber af Tobrex simpelthen kontraindiceret, hvorfor de forårsagede en så stærk hævelse. Jeg foreskrev dråber Ophthalmoferon. Begyndte at dryppe, forbedring opstod efter 2 dage. En uge senere glemte de helt, at der var hævelse på øjet.

Vera Lermontova, Volgograd

Efter en tur i den botaniske have begyndte mine øjne at kløfte forfærdeligt, de blev revet i stykker. Næste morgen så jeg, at de var meget røde, men det var ikke brækkede fartøjer. Jeg gik til en økolog, men han sendte mig til en allergiker, hvor jeg blev diagnosticeret efter forskning - det viste sig at være en allergisk konjunktivitis. Foreskrevne dråber Floksatsil. Rødme gik efter at have taget disse dråber, men kløften forblev. Stærkt hjalp ikke. Jeg tog mine egne derefter allergipiller.

Yaroslav Saveliev, Nizhny Novgorod

Jeg havde aldrig lider af allergier før, men efter en anden købte kaktus, som blomstrede meget pænt, begyndte jeg kløe i mine øjne, rødme, min næse blev også blokeret, jeg tænkte straks på en allergisk reaktion og gik til en allergiker. Jeg købte dråber af Montevisin, de fjernede hurtigt ubehag i øjnene, og trængsel passerede. Men hans øjne var stadig røde. Jeg var nødt til at slippe af med blomsten og drikke allergipiller.

Valery Zlobin, Guryevsk

At jeg begyndte allergisk konjunktivitis, lærte jeg, da jeg skiftede job og gik til minen. Som det viste sig, er jeg allergisk over for racen. Først tænkte jeg, at mine øjne var røde, vandige og kløende - det var først efter at jeg forsøgte at vaske soden ud af dem med sæbe. Men så begyndte de at svulme dårligt, og jeg gik til lægen. Jeg købte først Floksal dråber, de hjalp, men midlertidigt. Og så blev jeg rådgivet Okomistin, de var bedre end de tidligere. Mens du hjælper.

Elena Taranenko, Sochi

Fra allergisk conjunctivitis, foretrækker jeg Allergodil dråber, kom jeg op og brugte den. Og min ven efter disse dråber forværredes hans øjetilstand, til hvem det passer, tilsyneladende.

Olga Karimova, Kolchugino

Jeg tog mit killing hjem for første gang i mit liv. Og jeg startede allergisk conjunctivitis fra hans frakke. I min førstehjælpskasse var der dråber Sulfacyl Sodium, mens de syntes at blive hjulpet, men jeg ved ikke hvor længe. Da den positive feedback ikke er særlig hørt.

Rinat Ignatenko, Rostov-til-Don

Han besluttede at gøre sin kone pæn og gav hende mascara, øjenskygge. Nu har hun allergisk conjunctivitis fra min gave. Øjnene er røde, ligesom en vampyr, tårer strømmer, nu går det helt uden makeup. Hun smurt øjnene med en salve, jeg kan ikke huske navnet, men det gjorde kun tingene værre. En oculist foreskrevet Albucidum dråber, ingen effekt. Derefter købte han Floksal, hjalp, men i 2 timer, og så vendte alle symptomerne tilbage, og den frygtelige kløe i øjnene begyndte. Ophthalmoferon dripper nu. Hidtil kun en positiv effekt.

Christina Fefilova, Moskva

I lang tid forsøgte hun at helbrede sin allergiske conjunctivitis med dråber, forsøgte meget, men effekten var midlertidig og stoppede derefter helt. Jeg behandles kun for allergikræller.

Konjunktivitis /

Konjunktivitis er en betændelse i øjets slimhinde (conjunctiva) forårsaget, oftest ved en allergisk reaktion eller infektion (virus, mindre almindeligt bakteriel).

Der er adenoviral (pharyngoconjunctival feber), enteroviral, herpetisk, bakteriel, chlamydial, allergisk, akut og kronisk conjunctivitis. Hos voksne er 85% af conjunctivitis tilfælde forårsaget af adenovirus, og kun 15% er forårsaget af bakterier; hos børn forekommer bakteriel og adenoviral conjunctivitis med samme frekvens.

Blefaroconjunctivitis - en kombination af conjunctivitis med blepharitis (betændelse i øjenlågene).

Keratoconjunctivitis - en kombination af conjunctivitis med keratitis (hornhindeinflammation).

Episkleritis er en inflammatorisk proces, der går på samme måde som konjunktivitis, men uden udledning fra øjnene eller tårerne.

Conjunctivalhazis - blev første gang brugt af Dr. Hughes i 1942 for at beskrive konjunktivalfoldene ved grænsen af ​​øjenklumpet og kanten af ​​det nedre øjenlåg. Denne patologi påvirker oftest begge øjne og findes hos ældre patienter. Sværhedsgraden af ​​symptomer på forskellige stadier af sygdommen varierer fra asymptomatisk til signifikant smerte, øjenirritation, tilstedeværelse af subkonjunktivblødning, udvikling af epiphora, tørønsyndrom og udseende af sår.

adenoviral conjunctivitis - viruset overføres af luftbårne dråber. Sygdommen opstår i form af epidemieudbrud hovedsagelig i børnegrupper (børnehaver, skoler).

akut conjunctivitis - patogener: Koch-Wicks stick, Moraks-Axenfeld pind, pneumokokker, gonokokker, streptokokker, stafylokokker. Eksogen infektion i bindehinden forekommer hovedsageligt, og autoinfektion er mulig. Predisponerende faktorer kan være køling eller overophedning af kroppen, generel svækkelse, conjunctival mikrotraumas, myopi, astigmatisme og infektioner. Koch-uger konjunktivitis (akut epidemisk conjunctivitis) overføres gennem patientens forurenede hænder og inficerede genstande, giver epidemieudbrud og ses hovedsageligt om sommeren blandt børn, der lever i varme lande. Konjunktivitis forårsaget af gonokokker (neonatal konjunktivitis) forekommer hos nyfødte, når hovedet passerer gennem fødselskanalen hos en mor med gonoré. I modsætning til akut conjunctivitis adskiller conjunctivitis forårsaget af Moraks-Axenfeld bacillus sig i subakut eller kronisk kurs og præference lokalisering i hjørnerne af palpebralfissuren.

kronisk konjunktivit - langvarig irritation af bindehinden (støv, røg, kemiske urenheder i luften), vitaminmangel, metaboliske sygdomme, kroniske læsioner i næse og tårekanaler, ametropi.

Allergisk conjunctivitis er en allergisk betændelse i øjets bindehinden, hvilket er manifesteret af øjnene rødme, hævelse af øjenlågene, kløe, rive, fotofobi.

Dråber til øjne Alcon Тобрадекс (TOBRADEX) - review

Meget nyttigt i allergisk conjunctivitis hos et barn!

Barnet for mere end et halvt år siden havde ømme øjne. Nå, som patienter, rejste han ofte dem og sagde konstant, at de ikke gjorde ham til skade, men meget ofte blinkede de. Jeg vidste ikke hvad jeg skulle gøre, jeg tog det til en økolog, og han sendte mig til regionalsygehuset, da vi ikke har forskellige enheder på vores hospital for at se på vores øjne.

Der blev barnet diagnosticeret med allergisk konjunktivitis, og de tillod mange dråber og tabletter. Blandt alle dråberne var disse, Tobradex. De måtte dryppe fire gange om dagen, hver fjerde time og så til hvert øje en dråbe. Efter dem, efter et øjeblik eller så, drikker det allerede af andre og så videre.

Disse dråber bager ikke overhovedet, barnet græd ikke, dråberne brænder ikke, efter dem øger øjnene ikke, da de selv kontrollerede sig selv. At se efter dem var normalt og barnet, efter at have begravet, så bare tegnefilm på sig selv uden vanskeligheder.

På grund af prisen er dråberne ikke billige for mig, men hvad kan du gøre, jeg måtte købe. Desuden mødte jeg dem ikke i vores by og måtte bestilles for ikke at gå igen til byen i en anden by. Der er også minus i disse dråber, efter at flasken er åbnet, kan de kun bruges i en måned, så de dryppede 10 dage og skulle smides væk. Det er godt, at jeg redder billedet for at skrive en anmeldelse.

Det er bekvemt at dryppe, klippe hullet med et låg, tryk ned på bunden, og alt er let og enkelt. Efter dem såvel som efter andre dråber gik alt godt, og barnet havde ikke længere allergier. Jeg vil anbefale, men efter lægens krav.

Sådan helbrede allergisk konjunktivitis

Den generelle allergi af befolkningen i Rusland, og ikke kun vores land, skræmmer sit aggressive udbredelse. I dag er det svært at finde en person, der ikke har oplevet nogen allergisk reaktion mindst en gang - mad, støv, allergi for dyrehår, blomstrende planter, medicin, husholdnings- og kosmetisk parfume kemi, alkohol, sol og endog koldt..

Allergi kan manifestere sig på en persons hud og påvirke åndedrætssystemets, fordøjelseskanalen, manifest som en løbende næse og allergisk konjunktivitis. Allergi behandling er en meget vanskelig opgave, da mekanismen for allergiudbrud er kompleks, kan medicin endnu ikke rette op på de ændringer, der har fundet sted i immunsystemet, og kan kun lindre symptomerne på kurset. Så hvordan man behandler allergisk conjunctivitis?

Allergisk conjunctivitis er en af ​​varianterne af en allergisk reaktion af kroppen til ydre irritanter. I allergisk konjunktivitis kan symptomerne være: sæsonbestemt eller vedvarende (året rundt). Sygdommen kan fortsætte akut, subakut eller kronisk. I allergisk conjunctivitis har behandlingen 3 hovedprincipper: Isolering fra allergenet er behandling med øjendråber - mastcelle stabilisatorer, antihistaminer, i meget alvorlige tilfælde med kortikosteroider i dråber immunterapi. Antihistaminer - piller til allergi. Allergisk konjunktivitis hos børn og voksne kan forekomme i følgende former: Pollinøs conjunctivitis Medicinsk konjunktivitis Forårskeratokonjunktivitis Kronisk allergisk konjunktivitis hos voksne - Atopisk keratokonjunktivitis.

Symptomer på allergisk conjunctivitis hos børn

Ved kontakt med et allergen afhænger sværhedsgraden af ​​symptomer på allergisk conjunctivitis direkte af koncentrationen af ​​allergenet og på reaktionen af ​​kroppen. Reaktionen er derfor øjeblikkelig - inden for en halv time eller langsom 1-2 dage.

Oftest forekommer allergisk conjunctivitis i forbindelse med allergisk rhinitis, det vil sige en løbende næse, nysen supplerer øjenirritation. Der er overdreven rive, brændende i øjnene, under øjenlågene, kløe. Børn konstant skraber øjnene og fremkalder dermed en sekundær infektion. Derfor anbefaler oftalmologer ofte både antimikrobielle salver og dråber i tilfælde af langvarigt forløb af allergisk konjunktivitis hos børn. Kløe kan være så intens, at det tvinger barnet eller den voksne til uendeligt at gnide deres øjne. Små follikler eller brystvorter kan forekomme på øjets slimhinde. Udledning fra øjnene er oftest klar, slim, mindre ofte filiform, viskøs. Ved tiltrædelse af en sekundær infektion findes purulent udledning i hjørnerne af øjnene, især efter søvn. Også barnet klager over tørheden af ​​slimhinde øjne, følelsen af ​​sand i øjnene, der er fotofobi. Da produktionen af ​​tårer falder og konjunktivatrofierne (især hos voksne og ældre), opstår smerte og skære ubehagelige fornemmelser, når øjnene bevæger sig. Sommetider forekommer der i børn en stigning i produktionen af ​​udskillelse af tårer, sædvanligvis i starten af ​​sygdommen. Hos børn og voksne er der træthed i øjnene, begge øjnes rødme.

I tilfælde af allergisk konjunktivitis i hele året står barnet eller voksenet altid overfor allergenet, oftest er det husholdningskemikalier, husstøv (se allergi for støv) eller kæledyrshår - katte, hunde, kaniner, gnavere, papegøjerfjeder.
Med periodisk sæsonbetinget allergisk konjunktivitis forekommer symptomer kun på bestemte tidspunkter - perioder med blomstrende planter.
I tilfælde af kontakt konjunktivitis fremkaldes sygdommens udvikling ved hjælp af opløsninger til kontaktlinser samt brugen af ​​cremer, salver, kosmetik fra piger og kvinder.

Inden du starter en specifik behandling, er det nødvendigt at etablere allergenet nøjagtigt, det er ikke altid en nem opgave. Og ofte kan kun en øjenlæge ikke hjælpe patienten, så du bør også kontakte en hudlæge og en allergiker for at bestemme allergenet, der er blevet det forårsagende middel for et utilstrækkeligt respons fra kroppen.

Tabellen nedenfor viser de typer af allergisk konjunktivitis, symptomerne karakteristiske for hver art, alderskategori af patienter, der er tilbøjelige til konjunktivitis.

Sibmama - om familie, graviditet og børn

Allergisk konjunktivitis

Laso beskeden »Tue 20 jul 2010 22:12

Meddelelse excimer »Tue Jul 22, 2010 16:13

Laso-meddelelsen »Tue 22 Jul, 2010 21:01

Meddelelse excimer »Fri 23 juli 2010 14:49

Laso beskeden »Tue 27 jul 2010 21:18

Meddelelse excimer »Tue Jul 29, 2010 18:02

Laso beskeden »tors 29 jul 2010 22:29

Meddelelsen Mari-etta »Ons Feb 15, 2012 10:41

Meddelelse excimer »Ons Feb 15, 2012 17:56

Behandling af allergisk conjunctivitis hos voksne - rådgivning fra en øjenlæge

Hilsner til dig, kære læsere og læsere! Allergisk conjunctivitis er en tilstand, hvor øjets bindemembran er betændt.

I mange tilfælde udvikles denne øjesygdom parallelt med andre allergiske sygdomme, hvilket gør det vanskeligt at diagnosticere det i de indledende faser.

Allergisk konjunktivitis hos voksne kan opstå på grund af øjets reaktion på at have kontaktlinser, tage visse lægemidler, allergier overfor dyr osv. Egenskaben ved denne ubehagelige form af patologi er læsionen af ​​begge øjne på én gang.

I dag vil jeg fortælle dig om, hvilke metoder til behandling af denne sygdom der tilbyder moderne oftalmologi.

Hvilke faktorer udløser udviklingen af ​​allergisk conjunctivitis, og hvordan manifesterer sygdommen sig?

Der er følgende faktorer, der fremkalder udseende af conjunctivitis af allergisk oprindelse:

  1. Husholdningernes. Denne allerførste gruppe af allergener omfatter husholdningsbranchen, kendt støv, støvmider, fjer, fluff osv.
  2. Epidermal. Uld af forskellige dyr, fuglefjeder, fiskemad.
  3. Pollen. De stærkeste allergener er pollen fra planter, som blomstrer begynder om foråret og poppelfluffer.
  4. Chemical. Midler til vask, pulver, parfume, luftfriskere, kosmetik mv.

Tegn på allergisk conjunctivitis manifesterer sig som:

  • uudholdelig kløe og brændende i øjnene;
  • øget rive
  • inflammation og rødme i bindehinden
  • slim eller purulent udledning
  • hurtig visuel træthed
  • øget følsomhed over for lyse lyskilder.

Et andet tydeligt tegn på allergisk conjunctivitis er ødem i det nederste øjenlåg. Ud over disse symptomer kan patienten blive generet af hoste. I den akutte form af sygdommen udtages symptomerne, og kronisk allergisk conjunctivitis fortsætter mere roligt (varer i 6-12 måneder).

Symptomerne på denne oftalmologiske patologi vises umiddelbart efter kontakt med allergener, som hurtigt trænger ind i slimhinden i øjnene, som følge af, at inflammation begynder.

Hvad er grundlaget for behandlingen af ​​okulær patologi?

Behandlingen af ​​allergiske former for conjunctivitis er ret lang. Dette skyldes ikke kun problemet med at diagnosticere problemet i de tidlige udviklingsstadier, men også fordi de stoffer, der anvendes under terapi, ikke umiddelbart har den ønskede effekt.

  • identifikation og eliminering af allergenet;
  • lokal og desensibiliserende terapi
  • symptomatisk lægemiddelbehandling;
  • immunterapi;
  • forebyggelse af sekundære infektioner og komplikationer.

Takket være den tidlige diagnose af sygdommen og korrekt behandling vil det være muligt at slippe af med allergisk conjunctivitis og eliminere dets symptomer (det tager normalt omkring 12-15 dage).

Det første skridt er at fastslå årsagen til, at betændelsen i øjet begyndte, og graden af ​​skade på bindehinden. I fremtiden er det nødvendigt at fjerne kontakt med allergenet eller anvende antiallergene lægemidler, der er ordineret af den behandlende læge.

Hvilke medicin ordineres til allergisk conjunctivitis?

I tilfælde af en udpræget sygdomsforløbet skal behandlingen påbegyndes straks.

Efter at ophthalmologen har etableret den nøjagtige årsag, der udløste starten af ​​den inflammatoriske proces, vil han ordinere medicinbehandling, der indebærer at tage piller, dråber til organerne med visuel vision og salver for at lindre betændelse.

Behandling af allergisk conjunctivitis udføres ved hjælp af følgende grupper af stoffer:

  1. Antihistaminer. Patienter, der lider af denne sygdom, er foreskrevet antihistaminer af 2. generation (Claritin, Cetrin, Kestin) og 3. generation (Erius, Xizal, Telfast). Du skal tage 1 tablet om dagen i 2 uger. Om nødvendigt kan behandlingen forlænges til 2-3 måneder. Disse antihistaminer har en gavnlig virkning på hele kroppen og armerer allergiske manifestationer.
  2. Aktuelle kortikosteroider. Indikationerne for recept på denne farmakologiske gruppe af lægemidler er alvorlig betændelse og alvorlige komplikationer, der udviklede sig mod baggrunden for denne type konjunktivitis. De udpeges i tilfælde af, at den inflammatoriske proces ikke passerer efter at have taget anden medicin.

Denne lægemiddelgruppe er repræsenteret af steroide salver og dråber, som omfatter aktive stoffer som dexamethason og hydrocortison. Før brug skal du kontakte en specialist, fordi ovenstående medicin er hormonal.

  • Antiseptika, antibiotika. Til behandling af allergisk conjunctivitis bruger ofte salver, der i sin sammensætning indeholder antiseptiske midler (baseret på tetracyclin, gentamicin og erythromycin). Med deres hjælp er det muligt at forhindre spredning af bakterier.
  • Immunmodulerende. Narkotika i denne gruppe er ordineret til sygdommens kroniske forløb. Det mest populære stof er Histaglobulin (som en injektion).
  • Reparanter (for at genoprette conjunctiva). For at eliminere virkningerne af allergisk keratitis, ordineres medicin, der har en helbredende virkning. Med deres hjælp er det muligt at genoprette beskadiget øjenvæv og eliminere sygdommens virkninger (konjunktivssår osv.).

Et glimrende lægemiddel er øjengel Solcoseryl, som skal bruges inden for 1-2 uger efter eliminering af konjunktivitis symptomer. Denne gel bidrager til aktiveringen af ​​metaboliske processer på cellulær niveau, hvilket i høj grad fremskynder processen med at genoprette den beskadigede struktur af øjets væv.

Liste over øjendråber anbefalet af oftalmologer til behandling af sygdom

På spørgsmålet om, hvordan man behandler allergisk conjunctivitis, vil de fleste øjenlæger svare på, at allergenet først skal fjernes, og først efter det vil det være muligt at starte en konservativ behandling.

Et af de mest populære stoffer, der bruges til at behandle denne sygdom, er øjendråber.

En liste over de mest effektive dråber i conjunctivitis hos børn er tilgængelig her.

Jeg tilbyder dig de slags dråber, som kvalificerede økologer anbefaler at bruge til patienter, der lider af conjunctivitis af allergisk oprindelse:

  1. At indsnævre blodkar. Sådanne dråber (Vizin, Ocmetil, Octilia) indsnævrer blodkar, som det er muligt at opnå fjernelse af hævelse og rødme i øjnene.
  2. Antihistaminer. Hovedformålet med antihistamin øjendråber (Lekrolin, Cromohexal, Alokomid, Opatanol, Højkrom) er histaminblokerende. De hjælper med at lindre hævelse og fjerne kløe.
  3. Anti-inflammatoriske kortikosteroider. Dråber i denne gruppe (Dexamethason, Prenacid, Maxidex, Hydrocortison) ordineres i tilfælde af akut eller alvorlig sygdom. Påfør strenge ordineret af en øjenlæge.
  4. Tear udskiftere. Skæring og brænding i øjnene, der forekommer med allergisk konjunktivit, fører meget ofte til udviklingen af ​​tørønsyndrom, især i alderdommen. For at eliminere problemet rådgiver oftalmologer ved hjælp af kunstige tårer (Vizin, Oftogel, Inox, Sistain, Oxial).
  5. Berigede. Øjendråber, der indbefatter vitaminer (Kvinaks, Katahrom, Taufon, Emoksipin, Hrustalin) bør anvendes til patienter, der har betændelse i hornhinden startes på grund allergisk conjunctivitis.

fund

Allergisk type konjunktivitis er en ret alvorlig sygdom, der giver ubehagelige smertefulde fornemmelser for en person.

På grund af det faktum, at dets forekomst ikke kan forhindres fuldstændigt, anbefaler øjenlægerne stærkt at søge lægehjælp straks efter starten af ​​de første symptomer på sygdommen. Dette vil give specialisten mulighed for at finde den rigtige medicin, samt at lave et kompetent og effektivt behandlingsregime.

Pas på dig selv og vær sød, kære venner, indtil vi møder igen!

Allergisk konjunktivitis

Som enhver anden allergisk sygdom kan en allergisk form for conjunctivitis bære:

  • sæsonbestemt natur (på grund af støvning af planter, for at være en reaktion på frost),
  • være til stede i en persons liv på permanent (året rundt) (manifesteret som følge af medicin, brug af kosmetik, chloreret vand).

Uld og dander, husholdningskemikalier, husholdningsstøv kan også forårsage allergisk konjunktivitis.

Symptomer på allergisk conjunctivitis

  • Rødme, hævelse af øjenlågene
  • Flot tåre
  • Brænder og kløe omkring øjnene
  • fotofobi
  • Slim eller filamentøs udledning fra øjnene

Allergisk conjunctivitis ledsages ofte af allergisk rhinitis - næsestop og slimudskillelse.

diagnostik

Hos mennesker med tendens til diatese forekommer allergisk konjunktivit ofte først i en tidlig alder. Under alle omstændigheder skal diagnosen bestemmes af specialisten under patientens interne undersøgelse. En detaljeret beskrivelse af patienten om forekomsten af ​​de første symptomer på en sygdom kan i høj grad lette opgaven hos lægen ved udvælgelsen af ​​lægemidler til udnævnelse af individuel behandling.

Et allergen, der forårsager betændelse i bindehinden, opdages som følge af en række undersøgelser foreskrevet af en specialist: Disse kan være hudprøver, tests ved hjælp af specifikke immunoglobuliner og andre undersøgelser.

Anvendelsen af ​​enterosgel enteral detoxicant er berettiget i alle faser af udviklingen af ​​allergier.

Hvordan man behandler allergisk conjunctivitis?

Allergistoktorens kommentar

Umiddelbart bemærker vi, at når det kommer til et så skrøbeligt organ som øjnene, er selvbehandling simpelthen uacceptabel. Således, hvis du oplever alvorlige symptomer på conjunctivitis - rødme, smerte og udledning fra øjnene, bør du straks kontakte læge.

For at lindre symptomerne på en hvilken som helst type allergi anbefales det normalt at identificere sygdomsfremkaldende middel (allergen) så hurtigt som muligt og fuldstændigt eliminere kontakt med det - så er det måske ikke nødvendigt med medicinsk behandling. Dette løser dog ikke altid problemet. Til behandling af allergisk conjunctivitis kan du bruge kolde kompresser, såvel som "kunstige tårer" dråber, lokale immunomodulatorer og vasokonstriktor præparater, antibakterielle salver og geler. I alvorlige tilfælde af sygdommen er det muligt at administrere kortikosteroid og ikke-steroid medicin inde i. Nogle gange introduceres en sorbent i behandlingsregimen i 10-14 dage, hvilket vil fremskynde fjernelsen af ​​allergenet fra kroppen. For eksempel, effektiv og sikker selv for børn og gravide enterosorbent ny generation Enterosgel.

Husk at øjnene er et af de mest sårbare organer i vores krop. Tidlig behandling og hygiejne kan holde øjnene sunde og dit syn skarpt!

Se også:

Øjne og syn er virkelig meget vigtigt for hver person. En specialist skal kontaktes for at ordinere behandling. Jeg har tårer i blomstringsperioden, og jeg bad også lægen om hjælp. Men jeg har aldrig hørt sorbenten før, og lægen sagde ikke. Mange tak for tipet!

Tak for afklaringen af ​​allergisk conjunctivitis, bare dette er det jeg ser, jeg vil forsøge at bruge dit råd.

Når mine øjne begynder at vandre, er det svært ((jeg vil slet ikke have noget på dette tidspunkt. Jeg møder ikke venner, jeg går ikke i fitness. Jeg ville ikke gå på arbejde, hvis jeg kunne. Jeg prøvede mange lægemidler, men sorbent Jeg prøvede ikke. Køb Enterosgel nødvendigvis.

Arbejde er også meget svært, når øjnene vandrer. Jeg havde engang konjunktivitis, så jeg tog sygelisten, fordi jeg arbejder på en computer, og det var simpelthen umuligt at se på det.

På grund af afkøling om vinteren havde jeg altid allergisk conjunctivitis, jeg var meget bekymret over dette. Da det blev helt umuligt at tolerere, gik jeg til en øjenlæge, han foreskrev en phloxal for mig, for mig var det en enorm frelse! Faldt i øjnene på to uger og mere lider ikke af alle former for øjenbetændelse

Allergisk konjunktivitis Behandling

Rhinitis: symptomer og behandling. Drtheiss blog på 7ya.ru

Den moderne mand er meget kyndig i forhold til deres eget helbred. I dag ved næsten alle hvad rhinitis er. Det er meget vigtigt at identificere årsagerne til rhinitis og bestemme, hvordan man kan helbrede rhinitis. Disse spørgsmål er relevante for hver enkelt af os, fordi en løbende næse er den mest almindelige sygdom i verden. Rhinitis, som mange andre sygdomme, kan udvikle sig i forskellige former: vi kan tale om akut rhinitis eller kronisk. Ofte er det akut rhinitis, hvis behandling afhænger.

Behandling og forebyggelse af allergier.

Behandling og forebyggelse af allergier Akut følsom reaktion i kroppen i kontakt med et bestemt stof - et allergen. I dette stofs rolle kan det være alt fra husstøv til stoffer. Der er endda sådanne eksotiske arter som intolerance overfor væske (der er 35 sådanne mennesker i verden), produkter lavet af latex og sol. De mest almindelige allergener er plantepollen og husstøv. En allergisk reaktion i form af kløende udslæt, løbende næse.

Behandling af ARVI. Bloggen til brugeren YAVLIKA på 7ya.ru

De fleste patienter foretrækker at begynde behandling af SARS hjemme. Næsesprayer, inhalationer, næsedråber, sirupper og antipyretika hjælper med at fjerne manifestationerne af en virusinfektion. Men selvbehandling tillader ikke altid at opnå det ønskede resultat. Ofte forværres tilstanden, og patienten har brug for akut lægehjælp. Blandt symptomerne der tyder på behovet for at besøge en læge er en høj temperatur i flere dage, intens smerte.

conjunctivitis

Et spørgsmål fra et medlem af gruppen: "Kan du venligst fortælle mig, om conjunctivitis kan være starten på en virusinfektion? Mit barn begyndte at syre øjnene og begyndte at nyser, fortæl mig hvordan man behandler conjunctivitis og hvordan man kan forebygge sygdommen? Vi deltager aktivt, diskuterer, din erfaring kan være nyttig for nogen! Har du brug for læge råd? [link-1] Spørgsmål og kommentarer findes for informativ og forklarende.

Konjunktivitis !. Børns medicin

Barnet har tydelig konjunktivitis. Øjne er hævede, skorper tørre op, i hjørnerne hver snavset ting, en lille temperatur. Hvordan hjælper du barnet?

Allergi sufferers, dele hvem der er gemt ((. (Medicin og sundhed

I går næppe hjem nået ((Hvem jeg trak på en birk gyde gåtur ((tidligere, narkotika eller drikke på grund af hepatitis B, den eneste lokale pshikalki i øjne og næse. Nu tror jeg at købe nogen af ​​den nye generation af narkotika. Rådgive, pliz. Obchihalasya allerede alle ((Elephant, HELP! *** Emnet blev flyttet fra konferencen "JV: møder"

Allergitest. Enkle tips!

Allergitest. Enkle tips! Dette spørgsmål interesserer mange forældre, især da hyppigheden af ​​allergiske sygdomme stiger konstant. Jeg vil gerne fremhæve følgende spørgsmål:  Hvad er testene?  Hvad kan et komplet blodtal vise? Hvad bestemmer total IgE?  Hvorfor skal jeg identificere specifikke antistoffer?  Hvor donerer de blod til allergitest?  Hvornår skal hudprøver?  Hvordan laves hudprøver? Mest.

(Allergisk rhinitis og conjunctivitis. Medicin og sundhed

Hvert forår. Folk, hvem er reddet? Claritin hjælper slet ikke. Tavegil og lignende kan ikke være - du har brug for meget at styre maskinen. Lad ikke afgrunden, rådgive noget, pliz.

Home førstehjælpskasse. Blog bruger Ksyu07 på 7ya.ru

Betød sårheling, antiseptisk. 1. Løsning strålende grøn. Vi plejede at kalde ham grøn maling. Påfør det på overfladen af ​​huden for at undgå infektion. Dette er et antiseptisk middel. 2. Tinktur af jod 5%. Samt strålende grønt bruges som et antiseptisk middel. 3. Kaliumpermanganat i almindeligt folk og kaliumpermanganat i lægemidlet bruges også som et antiseptisk middel, men dets omfang er lidt bredere. Det kan bruges til gurgling (0,010,1%), også til.

Hvordan man behandler akut conjunctivitis? - ltrcfvtnbpjy ved conjuncting

I dag er øjnene stærkt betændt - pus gushes simpelthen, bogstaveligt talt om 3 timer har alt gået brat i den akutte fase - alt er i tåge, øjnene er hævede, knapt åbne. Lægen sagde drypdråber - Tsipromed. Men det forekommer mig, at dette er for lidt til behandling af en sådan tilstand. Og vi er nødt til at arbejde: (Fortæl mig, hvad kan jeg bruge til hurtigere opsving? Tak på forhånd.

Førstehjælpskit på vejen. Arishka's blog på 7ya.ru

Førstehjælpskasse til sommerferie Sommer - i fuld gang, solen - i zenith. Det er på tide at tage på ferie til alle dem der endnu ikke har haft tid til at gøre dette. Så samles ting, legetøj og utallige (men det er nødvendigt!) Husholdningsunderlag er pakket, der er lyse udsigter fremad, og jeg vil ikke engang tænke på noget dårligt! Men desværre er hverken voksne eller børn forsikret mod problemer med trivsel. Og så at pludselige problemer ikke mørkner resten, det er bedre at tage vare på det på forhånd.

Allergi om foråret. Symptomer og behandling af høfeber.

Den længe ventede blomstrende og solrige april kommer snart, og med den sin trofaste følgesvampe. Hvor er retfærdigheden? Mange glæder sig ved ankomsten af ​​foråret, de første optøede blade, blade og blomster. Den fjerde del af befolkningen venter med rædsel sin ankomst, og med tiden begynder det at græde og stadig nyser, kløe og hoste. Denne forår er som et ben over deres hals for dem, det ville være bedre, hvis de ikke kom. Hvad er allergi i foråret eller pollinose? Simpelthen sat, så er allergier øget.

Obstruktiv bronkitis hos børn

Obstruktiv bronkitis er en meget almindelig og alvorlig sygdom i åndedrætssystemet. Det er farligt, fordi det ofte kan ses igen og føre til udvikling af bronchial astma hos børn. På grund af dette skal obstruktiv bronkitis tages meget alvorligt. Ved de første symptomer på bronchial obstruktion, som: Hosten er tør og påtrængende, næsten konstant, kan den opstå pludselig. Hoste bringer ikke lindring til barnet, det øges ofte om natten. Åndenød - stigning.

Measles og dens komplikationer. Bliv vaccineret eller blive syg?

I Moskva blev der registreret en kraftig stigning i forekomsten af ​​mæslinger. Kun i januar 2012 blev der konstateret 75 sådanne tilfælde, i 80% af dem blev børn under 2 år fundet syg. Hovedårsagen til stigningen i forekomsten er afvisningen af ​​profylaktiske vaccinationer. På grund af den nuværende situation og for at stoppe infektionens yderligere spredning anbefales det at vaccinere børn og voksne, som ikke er syge og ikke vaccineres mod mæslinger. Measles er en akut virusinfektionssygdom.

Fenistil - redning fra allergi

Problemet med kløe, udslæt og rødme i huden er velkendt for børn, der er tilbøjelige til diatese. Denne obsessive sygdom er en allergisk reaktion, som kan blive dramatisk forværret, når den introduceres i kosten af ​​et nyt produkt. Legemet af en sådan baby kan også reagere skarpt på vaccination, hudplejeprodukter, husholdningskemikalier, medicin og insektbid. I alle disse tilfælde er det vigtigt ikke kun at konsultere en læge for at bestemme årsagen til den allergiske reaktion og foreskrive behandling, men.

Akut purulent conjunctivitis hos børn. Barnets syn

Hvordan behandles akut purulent conjunctivitis hos børn?

Vaccinationer: Til spørgsmålet om sikkerhed. Vaccination (vaccinationer)

. I mangel af temperatur og andre kliniske manifestationer anses den normale vaccinationsproces asymptomatisk. Hyppigheden af ​​udvikling af den normale vaccinationsproces afhænger af den anvendte vaccine (tabel 1). 2 Konjunktivit - inflammation i bindehinden, den ydre gennemsigtige slimhinde, der dækker scleraen og øjenlågens indre overflade. 3 Epidemisk parotitis (kæmper) er en akut infektionssygdom forårsaget af en virus og karakteriseret ved lakrimale organers læsninger - spytkirtlerne (hovedsageligt parotidkirtlerne). Nogle gange påvirker den inflammatoriske proces andre kirtler; bugspytkirtlen (pancreitis), testikler (orchitis), æggestokke (oo.
. Allergiske reaktioner Lokale allergiske reaktioner registreres hovedsageligt efter administration af ikke-levende vacciner indeholdende aluminiumhydroxid: DTP, Tetracock og andre. Ved anvendelse af levende vacciner er lokale allergiske reaktioner mindre almindelige og er også forbundet med yderligere stoffer i lægemidlet. Lokale allergiske reaktioner er karakteriseret ved udseende af rødme (hyperæmi) og hævelse (puffiness) på mere end 8 cm i diameter på vaccinationspræparatets injektionssted. Ifølge WHO-klassificeringen er den lokale reaktion hævelse og hyperæmi, der strækker sig ud over grænserne for det nærliggende led eller optager mere end halvdelen af ​​kropsdelen i vaccinationsområdet. Disse symptomer ved brug af både livløse og levende vacciner forekommer.

Fjernelse af adenoider med allergi? - fjernelse af adenoider

Har nogen fjernet adenoider i et barn med allergi med pollinose og allergisk conjunctivitis? Jeg talte lige med lægen i dag, og hun mindede mig endnu en gang om, at disse børn vokser tilbage og undertiden udvikler bronkial astma. Tak for svarene.

conjunctivitis - hvad skal man gøre - hvad skal man gøre, hvis konjunktivitis begyndte

i går aftes, og øjnene begyndte at bøje kraftigt. Jeg kan ikke huske, at de før en gang gnides med snavsede hænder eller en mote faldt, men pus er tyk og rigelig. Hun faldt en albucit i aftes. Fra natten kunne hun ikke åbne øjnene - de stak sammen med pus og svulmede. Vasket ud ved brygning. Jeg har ikke mulighed for at gå til lægen - arbejde :( Nu dripper jeg Sofradex - der er ingen pus mere, men mine øjne er hævede og ondt. Hvad gør de i sådanne tilfælde?

Konjunktivitisbehandling. Barn fra 3 til 7

hvem havde hvad man skal behandle? søn 3 år

Sure øjne - hvordan hjælper man? - sure øjne barn 3 år

Min søn har et tredje dages problem med sine øjne - om morgenen vågner han op og kan simpelthen ikke åbne dem! Vasket te - hjælper ikke. Hvilke andre metoder til at håndtere dette, fortæl mig? Ja, bortset fra dette har han hele tiden en tøs næse om morgenen, og hosten gør også ondt kun om morgenen i omkring to måneder. Den lokale læge har endnu ikke foreslået noget fornuftigt. : - (((

Allergisk konjunktivitis

Allergisk konjunktivitis

Fra alt dette kan være allergi. Du giver stadig ikke mere juice og sukker?

Måske. Selv fra lugte sker det. Fra noget. Af mig selv siger jeg.

allergisk konjunktivitis.

vi fik at vide at vaske med furatsilin (vi skulle skrive pipetten), men min tillader det ikke at gøre det som et resultat det drypper på disken og tørrer bare det, ellers er det forkert... og jeg vil helst være bange for at vaske furatsilin

Jeg ville være bange for en rækkefølge... vi er også ridsende øjne for allergi, zyrtec hjælper os godt med allergier

Hej allergisk konjunktivitis (((I hver

Og allergisten kan ikke afhente effektive dråber? Eller find ud af hvad der er allergier. Blandt polynosens slægtninge giver de sønnen dråber for blomstringsperioden, de bliver hjulpet

Allergisk konjunktivitis

Nå, vi var røde øjne, læg den sædvanlige konjunktivitis, også bange for at det var allergisk. Var behandlet i en uge, alting er fint

Chesal, vi havde røde egern. Det tog lang tid

Øjne. Konjunktivitis

l-optiker, og så skal du finde en god oftalmolog og allergiker for at bestå test, tror jeg

conjunctivitis

Hvordan blev viral conjunctivitis behandlet hos et barn?

De første dage hver 4. time drop-by-drop i posen. Den tredje og efterfølgende dage 4 gange om dagen.

viral conjunctivitis er meget vanskelig - det skal behandles af en øjenlæge, for ikke at blinde

Drops "Zodak" med allergisk

Mor, tak! Allerede "Jeg mister mit sind" fra alle mulige lægemidler... Jeg glemmer, hvad slags dråber der skal begrave... Resten selv er nødvendig, tilsyneladende))

Og jeg kan godt lide Zyrtec mere. Jeg drypper i noget vand, rør det og giv det til mit barn.

Vi har allergisk konjunktivitis, dryp tsiprolet, og sodavand har altid været i munden

allergisk konjunktivitis

Hvem havde allergisk conjunctivitis (hos voksne), hvordan har de kæmpet?

Hjælp! Allergisk konjunktivitis hos et barn.

Jeg drikker allergenaf dråber hjælper. Jeg ved ikke, om barnet kan eller ej.

Allergodil og kun han reddet (dråber i øjet)

Allergisk konjunktivitis

Om 3 år blev vi behandlet med konjunktivitis med tobrex. Han også, børn kan ikke, men vi udpegede ham stadig på hospitalet for øjenbetændelse

Nå, vi blev ordineret opatanol. Han er også 3 år gammel...

Hvordan manifesterer man sig?

Allergisk konjunktivitis

Allergisk conjunctivitis

Gør allergitest. Jeg har husstøv, dyr får meget vrede øjne - allergi

Lilies, så allergenet er godt

Konjunktivitis + hals = Adenoviral conjunctivitis (pharyngoconjunctival feber)

Jeg har nu lagt denne adenovirale conjunctivitis alene. også på grund af en ondt i halsen, går frem og tilbage infektion: (

Her er vi for syge, allerede 4 måneder (

conjunctivitis, min stakkels dreng (((((

Åhh, hvor synd er børnene, når de føler sig dårlige. Lad det være det "værste dyr" i hans liv. Kom godt i gang!

Konjunktivitis?

I haven kan det ikke være. Gå til optometristen. Vi har for nylig haft en familie conjunctivitis,

Gå først til børnelæge, vi blev sendt til ham.

Piger mareridt, en allergisk reaktion på manta! Hvem var det

Konjunktivitis: hvordan man behandler?

Dette er højst sandsynligt viral conjunctivitis, derfor virker salver og dråber med et antibiotikum ikke. Virale betændelser eller virkningerne af skader er godt Actipol dråber behandles. Vi har for nylig lidt sådan en virus, øjnene blev hårdt beskadiget af virussen, intet hjalp, indtil den oculistiske actipol skrev ud. De begyndte at dryppe - ødem begyndte at passere og rødmen begyndte straks, barnet stoppede med at gnide øjnene, og de begyndte også at se sundere ud. Desuden begyndte jeg at lægge antivirale suppositorier for at fjerne viruset, og så blev barnet markant genoprettet. Hun gav også masser af drikke, ofte luftet, elimineret kontakt med jævnaldrende, da viruset er meget smitsomt. Selv i hjemmet er det nødvendigt at begrænse kontakten med det syge barn så meget som muligt og overholde forebyggende foranstaltninger for ikke at blive smittet, da denne virus overføres gennem luften som en forkølelse. Kom godt i gang!

Tag ophthalmoferon dråber dyrt men god hjælp

Øjenvipper, konjunktivitis fødsel

Men øjenvipper ligger på ryggen som voksende? Jeg ville også, selvom jeg aldrig gjorde før. Men besluttede at liggende time er brute force

Vent lidt efter fødslen, især ikke for at rejse for korrektionen... og til den herre går ikke mere, da sådanne ting.

Hvis dette ikke er første gang conjunctivitis, hvorfor gør du det overhovedet? Jeg ville ikke gøre før fødslen

allergisk konjunktivitis, rådgive dråber tak

Allergodil hjælper mig, mine øjne klør for blomst i præcis en måned og vandige øjne uden pus, han reddede mig, måske var det bare allergi medicin, der ikke hjalp

Allergodil, personligt, hjælper intet andet mig og albumin til forebyggelse

kromoheksal og ophthalmoferon + antihistamin tapplets kræves

ligner conjunctivitis?

Nå, jeg så allerede sent, men for fremtiden.

Det er nødvendigt at gå til øjenlægen i timer med optagelse uden optagelse. Hun fortalte os på samme måde, og det gør jeg altid: vask øjnene med en lyserød opløsning af kaliumpermanganat (og du bør ikke være bange for det, men fortynd det langsomt og forsigtigt, så der ikke er nogen uopløste krystaller! Kamille, te osv. Bidrager til udviklingen af ​​et gunstigt miljø for bakterier. lige over vasken vaskede jeg min datters øjne med denne løsning, du kan wadded diske fra det ydre hjørne til det indre hjørne), jeg dræber Albucid ca. 3 gange om dagen, men oftere om hver 2-3 time. Om natten (men ca. en time før sengetid) lægger jeg Tetracycline salve under øjnene.

Albutsit - et antibiotikum (har jeg brug for denne baby?)

Eller måske er hun allergisk over for blomstringen af ​​birk? Vær opmærksom nu under dine fødder alt i gul pollen. Det er meget allergifremkaldende. Så lægen skal!

Konjunktivitis?

Vi fik våde øjne før lægen. lægen foreskrev derefter furatsilin. Tabletterne blev knæet, oversvømmet med vand og øjne blev vandet med bomuldspuder. + masserede øjne. Tættere på næsen i hjørnet af øjet er en taske som denne - med sine masserende bevægelser mod næsebroen - jeg forstod det, så at der alle pus ophobes. Kun furatsilin meget snavset alt - pas på med det, hvis du bruger det - vasker det ikke af ting.

Te tørre fra det ydre hjørne til det indre! Sørg for begge øjne med forskellige fleece. Denne infektion tolereres meget. Kapali albutsit. Vi var bare helbredt af denne filth. Dag efter 3 bliver det lettere.

Dribble øjne er bestemt hvad de er, endnu bedre at købe Levomycetinum øjendråber... og behandle din næse. På grund af hævelsen af ​​næseslimhinden er der ingen udstrømning af tårer fra øjet, her tog du og din konjunktivitis

Konjunktivitis i retenka

En gang om dagen er rød, der er ingen uge, det kan bare håndtere noget, der nogle gange bringer snavs, men det går væk af sig selv

Ja det sker også med os, fordi det vil falde i øjet eller noget falder)))

Den første del! Allergier og metoder til at håndtere det.

Åndedrætsorganer

Bronchial astma er præget af tilbagevendende hoste, kortpustetid, kvælning, mere om natten eller ved opvågnen, hyppig bronkitis, med motionintolerance. En mild grad af astma kan kun manifestere sig som en obsessiv, tør, paroxysmal hoste uden typiske angreb af åndenød. Det er nødvendigt at omhyggeligt identificere de faktorer, der fremkalder angreb og prædisponerer for dem. Følsomheden over for atopisk reaktion er indiceret af atopisk dermatitis, allergisk rhinitis, conjunctivitis og også allergiske sygdomme hos slægtninge. I observationsdagboken til patienter med tilbagevendende angreb af kvælning skal varigheden af ​​angrebet noteres, en sandsynlig provokerende faktor, tidligere medicinsk behandling og sværhedsgraden af ​​tidligere angreb.

Symptomer afhænger af sygdommens sværhedsgrad.

Udenfor angrebet kan resultaterne af undersøgelsen ligge inden for det normale interval. I mere alvorlige tilfælde kan der høres hvæsende og tørrevale selv med patientens velbefindende.

Ved astmaanfald er det tilrådeligt at bemærke i observationsdagens pulsfrekvens, blodtryk, respirationshastighed og kropstemperatur; bestemme den maksimale udåndingsrate ved hjælp af en speciel enhed til individuel brug (peak flow meter), bemærk tilstanden af ​​bevidsthed (døsighed eller agitation kan indikere oxygen sult - hypoxi). Sværhedsgraden af ​​dyspnø karakteriserer tilbagetrækning af de bøjelige områder af brystet, brugen af ​​hjælpemuskler under vejrtrækning.

Gentagen bihulebetændelse krævede manglende forbedring fra terapien yderligere undersøgelse for at udelukke andre sygdomme (cystisk fibrose, immundefekt).

Ifølge ENT-organernes tilstand i allergisk rhinitis kan følgende kliniske varianter skelnes: patienter med "nuværende næse", "chikhalytsiki" og "røget".

Overvejelse af nysen og rive er karakteristisk for episodisk eksponering for allergener og manifesteres af følgende symptomer:

- nyser, kløe i næsehulen, ører, kittende i halsen;

- udledning af rigeligt vandigt slim

- forværring af symptomer, især i løbet af dagen og forbedret om natten

- konjunktivit er ofte til stede

- næsestop ustabil

- kan være kompliceret af hovedpine, træthed, nedsat koncentration.

Patienter "med en tøs næse", "solerschiki" - dem, der har svært ved nasal vejrtrækning, hvilket er mere karakteristisk for vedvarende (året rundt) rhinitis og har følgende manifestationer:

- mindre forekomster af nysen eller mangel på det

- kortvarig forbedring af nasal vejrtrækning, og derefter stigningen i symptomer på nasal overbelastning som følge af anvendelsen af ​​intranasale vasokonstriktormidler (sanorin, galazolin osv.);

- ingen kløe i næsehulen

- konstant nasal overbelastning med forværring af symptomerne om natten

- tykt slim fra næshulen flyder ofte ind i nasopharynxen

- tør mund og hals, nasal skygge af stemme og snorken.

For at kontrollere patronen i næsepassagerne bliver patienten bedt om at trække dybt vejret gennem et næsebor og derefter gennem det andet. Da atopiske sygdomme ofte er komplicerede af otitis medier, udføres otoskopi.

Allergisk laryngitis er hovedsageligt forbundet med laryngeal ødem og er kendetegnet ved svært larmende indånding, hæthed og grov gøendehud.

Denne tilstand kan være forårsaget af en virusinfektion, men i dette tilfælde er der en stigning i temperaturen, normalt til høje tal og andre symptomer på en virussygdom (hoste, nysen, hævelse og rødme i nasal og mundslimhinde, hovedpine og muskelsmerter, mangel på appetit). Familiens modtagelighed over for allergier samt tidligere eller samtidige allergiske sygdomme vil være tegn på laryngitis allergiske karakter.

Måske en kombineret læsion i luftvejene - strubehovedet, luftrøret, bronchi (laryngotracheobronchitis).

Mund og oropharynx inspicere i stærkt lys med en spatel. Posterire laterale overflader af pharynx og uvula med allergisk rhinitis er normalt røde og hævede.


Andre organer

Skader på øjnene er udtrykt ved allergisk konjunktivitis, som som regel ledsager rhinitis (allergisk rhinokonjunktivitis). Allergisk conjunctivitis i akut form er oftere en manifestation af en reaktion på blomstring af planter eller andre regelmæssige kontakter med allergenet og kan forekomme i tilfælde af angioødem. Som følge af direkte kontakt med partikler spredt i luften (plante pollen, svampesporer, støv, dyrefoder osv.) Kan allergisk rhinitis forekomme isoleret. I den kroniske form af sygdommen er der en lavere intensitet af symptomer. Anamnesis historie viser ofte en mulig årsag til konjunktivit, en allergologisk undersøgelse udføres for at bekræfte diagnosen.

Allergiske læsioner i mave-tarmkanalen er hovedsageligt forbundet med fødevareallergener. Kliniske manifestationer kan være mavesmerter efter at have spist, kvalme, opkastning, ændringer i afføringens karakter ("får" afføring, spasticitet, øget med slim). Gastroduodenitis, enterocolitis kan være en allergisk årsag.

Med slægtsorganernes nederlag forekommer allergisk vulvovaginitis hos piger og kvinder (erytem, ​​kløe i vaginalområdet og vulvaen).

Kliniske tegn på allergisk sygdom kan være: "geografisk" (rødspidset) sprog, bruxisme (tænderslibning), "allergiske blå mærker" og ødem ("poser") under øjnene, gingivalhyperplasi, rotufaciale tanddeformiteter, langstrakt overkæbe underudviklet hage, gotisk himmel, overbite.

For alle kliniske former for allergiske sygdomme er et tilbagefaldskursus af sygdommen karakteristisk (med regelmæssige tilbagefald).


anafylaksi

Dette er en alvorlig, livstruende generaliseret eller systemisk overfølsomhedsreaktion. Et eksempel på en sådan reaktion er fødevareanafylaksi forårsaget af jordnødder, eller anafylaksi forårsaget af et bietak.

Fødevarer kan forårsage en anafylaktisk dødelig reaktion. De mest almindelige årsager til anafylaksi er nødder, fisk, skaldyr, mælk, æggehvide, bælgfrugter, nogle frugter (kiwi), bær, frø (sesam). Udviklingen af ​​en anafylaktisk reaktion på mad kan udløse indtagelsen af ​​visse fødevarer efter træning (selleri, rejer, æbler, boghvede, nødder, kylling). Det er muligt at udvikle tværreaktioner mellem antigener af forskellige fødevarer, der tilhører den samme familie, for eksempel mellem solsikkefrø og kamille-te.

Alvorlige allergiske reaktioner kan forårsage en række konserveringsmidler, farvestoffer, stabilisatorer, antiseptika, antioxidanter, enzymer, der anvendes som tilsætningsstoffer til fødevarer (papain, sulfitter, svovldioxid). Der er et højt indhold af sulfitter i mad tilberedt i restauranten, de er til stede i øl, vin, krebsdyr, salat, frisk frugt og grøntsager.

De anafylaktogene egenskaber hos fødevareprodukter kan påvirkes af deres opbevaringsbetingelser.

Lignende symptomer kan skyldes de giftige virkninger af visse stoffer indeholdt i produkterne (forgiftning af stafylokoktoksin indeholdt i ikke-friske produkter, kemikalier, der er kommet ind i svampe, bløddyr, fisk osv.).

Blandt lægemidler er den mest almindelige anafylaktiske reaktion brugen af ​​antibiotika, især penicillin og også cephalosporiner, som har en risiko for krydsreaktion over for penicillin fra 0 til 30%. Krydsreaktivitet observeres i penicilliner og med andre antibiotika (imipenem, meropenem). Tilfælde af anafylaksi ved forskrivning af antibiotika såsom streptomycin, vancomycin, tetracyclin, andre antimikrobielle midler (chloramphenicol, nitrofuraner, sulfonamider), antifungale midler (amphotericin B, triphofitii), hormoner (corticotropin - ACTHG og en ikke-fungisk patient) og dem som er asymptomatiske er blevet identificeret; ). Med forekomsten af ​​rekombinant insulin begyndte allergiske reaktioner at forekomme sjældnere. Anafylaktiske reaktioner på ranitidin, cromoglycinsyre, enzymer (trypsin, chymotrypsin, penicillinase, asparaginase, streptokinase, chymopapain, heparin) er blevet registreret.

Hyppige årsagssygdomme for anafylaktisk chok - heterolog antisera (hest) anvendes til behandling og forebyggelse af stivkrampe, difteri, rabies, botulisme, gasgangrene, reaktioner fra en slangebit osv.

Sjældne tilfælde af anafylaksi for vacciner kan associeres med potentielt allergifremkaldende produkter, som de produceres på: Kylling- eller vagtelæggenallergener som led i mange virale vacciner (mod mæslinger, kusler, rubella, influenza, rabies), antibiotika, proteinkontaminanter.

Under hæmodialyse kan årsagen til allergiske og anafylaktoide reaktioner være ethylenoxid, der anvendes til sterilisering, og anvendelsen af ​​AN69 dialysemembraner, især hos patienter, der får ACE-hæmmere (for eksempel capoten).

Anafylaksi under generel eller lokalbedøvelse er mulig.

Allergiske reaktioner på lokalbedøvelse er oftest manifesteret i form af allergisk kontaktdermatitis, reaktioner i øjeblikkelig type er yderst sjældne. De fleste bivirkninger er forbundet med vegetative-vaskulære lidelser, toksiske, hysteriske reaktioner.

Hos patienter med røntgenkontrastmidler er risikoen for anafylaktisk shock for deres anvendelse steget.

Der er latex (gummi) anafylaksi. Risikogruppen omfatter: patienter, som konstant bruger katetre; sundhedsarbejdere; arbejdstagere beskæftiger sig med produktion af gummi. Gummi træprotein urenheder er indeholdt i gummihandsker, kondomer, katetre og andre gummiprodukter. Allergenet kan virke gennem kontakt gennem huden og slimhinderne ved indånding, under kateterisering af venerne under kirurgiske og dentalprocedurer.

Anafylaksi af fysisk anstrengelse udvikles sædvanligvis efter langvarig fysisk anstrengelse og manifesteres af en følelse af varme, kløe, urtikaria, angioødem, kvalme, opkastning, spastisk mavesmerter, diarré og vaskulær sammenbrud. Reaktionen udvikler sig under eller umiddelbart efter træning. For patienter med lignende reaktioner er familiel susceptibilitet over for atopiske sygdomme karakteristisk.

Kold anafylaksi er karakteriseret ved udseendet af kløe, rødme og hævelse i huden, der har undergået afkøling. Kolde fødevarer kan forårsage hævelse af læber og tunge. Eksponering af kulde til hele kroppen (for eksempel under svømning) kan forårsage generaliseret urticaria, et fald i blodtryk og synkope. Beskrevne tilfælde af drukning.

Anafylaktisk shock fra sting af membranøse (honningbi, hvep, humlebee, hornet) er ikke ualmindeligt og kan være årsag til dødsfald.

Den mest almindelige lokal manifestation af anafylaksi er urticaria.

Systemiske manifestationer er karakteriseret ved læsioner i åndedrætssystemet, kardiovaskulærsystemet, mave-tarmkanalen, huden og centralnervesystemet.

Der er tre sværhedsgrader af anafylaktiske reaktioner.

Lysreaktioner: prikking og følelse af varme i ekstremiteterne, hævelse af øjenlågene, slimhinder i munden, halsen, næse, kløe, tåre, nysen forekommer inden for 2 timer efter kontakt med allergenet. Varigheden af ​​symptomer er normalt 1-2 dage.

Reaktioner med moderat sværhedsgrad: åndenød, hoste, hvæsen på grund af laryngeødem, bronchus, bronchospasme. Generel urticaria, angioødem, kvalme, opkastning, kløe, feber, angst kan forekomme.

Alvorlige reaktioner: Hæshed, alvorlig åndenød, hvæsenhed, cyanose og undertiden åndedrætsanfald forekommer. Fra mave-tarmkanalen - kramper i mavesmerter, diarré, opkastning, nedsat svulmning (abdominal variant). Eventuelle epileptiske anfald, ufrivillig vandladning (cerebral variant). Hypotension og respirationssvigt udvikler sig meget hurtigt (hæmodynamisk variant). De hurtigere anafylaktiske reaktioner udvikles, jo strengere er de. Gradvist reducerer alle symptomerne, men det skal huske på, at de efter 2 - 24 timer kan stige igen. Den mest almindelige dødsårsag hos børn er larynx-ødem, hos voksne larynx-ødem og hjerterytmeforstyrrelser.

Diagnosen er lavet på baggrund af kliniske symptomer.


FUNNY ALLERGY

Pollinose (fra engelsk. Pollen - pollen) er en gruppe af allergiske sygdomme forårsaget af plantepollen og karakteriseret ved akutte inflammatoriske ændringer i overfladen af ​​epitelvævene (slimhinder og hud). Sygdommen har en klart gentaget årstid, hvilket falder sammen med blomstringsperioden for visse planter. Arten og sværhedsgraden af ​​de høje feberens kliniske manifestationer afhænger af overfølsomheden af ​​kroppen til pollenallergener, associerede allergiske reaktioner og sygdomme. Indtil nu, i stedet for udtrykket "pollinosis", anvendes de gamle navne, "forår Qatar", "høfeber".

For første gang lærte verden om allergi i 1914, da befolkningen i en hel landsby i det sydlige Frankrig med svær mukøs ødem var skræmt af en ukendt fare. Sovjetiske forskere opstod for første gang i massiv pollinose i midten af ​​1960'erne, da ambrosia importeret fra Amerika blomstrede i Kuban. Derudover lider op til 14 år fra drenge (herunder allergisk rhinitis) drenge mere end to gange, og efter 14 år - piger.

Pollinose skyldes kun pollen, som har allergifremkaldende egenskaber, tilhører udbredte vindbestøvede planter og producerer en stor mængde små og flygtige pollen. Afhængig af blomstringsperioden er der tre toppe i forekomsten af ​​pollinose: forår, sommer og efterår. Hos nogle patienter kan de kliniske manifestationer af høfeber forekomme i perioden fra forår til sene efterår.

Fra 0,5% til 15% af den samlede befolkning lider af forskellige høfeber.

Der er ingen officiel klassificering af pollinose. I øjeblikket er det sædvanligt at opdele det afhængigt af lokaliseringen af ​​den patologiske proces og sværhedsgraden af ​​sygdommen. skelnes:

- allergisk øjenskade

- Allergiske sygdomme i øvre og nedre luftveje

- allergiske hudsygdomme

- kombinerede allergiske manifestationer

- sjældne kliniske manifestationer af pollenårsag (etiologi).

Allergisk rhinitis / rhinosinusitis, allergisk

conjunctivitis, bronchial astma, angioødem, urticaria, allergisk

(kontakt) dermatitis. De kan forekomme isoleret eller i kombination med hinanden. De hyppigst observerede er rhino-conjunctival syndrom, allergisk rhinitis og bronchial astma, allergisk rhinitis og hud manifestationer af allergi.

Mindre almindelige er ændringer i kardiovaskulære, fordøjelses-, nervøse og urogenitale systemer på grund af eksponering for pollenallergener.

Sværhedsgraden af ​​kliniske manifestationer udskiller lette, moderate og svære former for høfeber.

Pollen forårsager pollinose, hvis den har følgende egenskaber:

- der tilhører plantens genus, bredt udbredt i landet

- lyshed og volatilitet (evnen til at sprede sig over lange afstande)

- diameteren af ​​pollenkorn er ikke mere end 35 mikron, hvilket sikrer dens indtrængning i luftvejene;

- evnen til at blive produceret i betydelige mængder, hvilket skaber en høj koncentration i luften.

Plantepollen har en kompleks antigenisk sammensætning og kan indeholde fra 5 til 10 antigeniske bestanddele. Desuden er antigener til stede ikke kun i pollenkorn, men i andre dele af planter - stængler og blade. De mest udtalte allergifremkaldende egenskaber har en ydre skal af pollenkorn (exine), der indeholder et antal enzymer, som spiller en vigtig rolle i processen med interaktion mellem pollen og det ydre miljø. Det blev fastslået, at den vandopløselige fraktion af pollen allergen forårsager beskadigelse af slimhinderne, og det fedtopløselige - især når det kommer i kontakt med huden - kontaktdermatitis.

Årsagen til pollenallergier er som regel vindbestøvede planter, da koncentrationen i luften er meget højere end koncentrationen af ​​pollen bestøvet af insekter. Udstødningen af ​​vindbestøvet pollen forekommer tidligt om morgenen, men koncentrationen i luften bliver normalt maksimalt om eftermiddagen eller tidlig aften. Dette skyldes den høje luftcirkulation i disse timer på dagen. I tørt vejr kan koncentrationen af ​​pollen i byer være meget høj. Allergenske egenskaber af pollen kan vare i mange timer. Når det regner, forsvinder det næsten helt fra luften.

Hver region har sin egen kalender med blomstrende planter. I Rusland, som i mange lande i Europa, Amerika, Canada og Asien, er der en kalender med blomstrende planter. For den midterste zone af den europæiske del af Rusland er præget af tre perioder af blomstrende planter. Så i foråret (april - maj) observeres blomstrende træer (alder, hassel, birk, eg, poppel, pil, ahorn, fyr, aske, elm, asp og andre). I begyndelsen af ​​sommeren (juni - juli) observeres blomstringen af ​​græsgræs (timothy, hedgehog, rajgræs, fescue, foxtail, bluegrass, bål, majs, rug). Sene sommerperioden (juli - august - det tidlige efterår) er præget af blomstring af ukrudt (malurt, quinoa, mælkebøtte, moderkammerat), i de sydlige regioner i Rusland - ambrosia, solsikke.

Det er forbudt at tage urter, medicin og kosmetik, som omfatter pollen og dele af planter fra familier, der er allergiske. I de fleste tilfælde anbefales ikke phytotherapy (urtemedicin). Pas på homøopatiske midler, da de ofte omfatter forskellige planter.

Inden for en enkelt familie er planter, der ligger tæt på hinanden i et evolutionært forhold. Der er et antigenisk fællesskab mellem pollen af ​​en plante, dets blade, stilke, frugter og beslægtede planter. Hvis en allergi udvikler sig til en af ​​familiens planter, er det derfor sandsynligt, at der vil være en reaktion på andre planter fra samme familie.

"Krydsninger" mellem forskellige familier er også kendt: korn - korsfisk; korn - lilje; birk - paraply - asteraceae; Birk - Rosaceae. For en liste over planter efter familie, se bilag.

Uden en foreløbig vurdering af tolerabilitet anbefales det ikke at anvende visse lægemidler fra penicillin gruppen (herunder carbenicillin, ampicillin, oxacillin etc.) og novokain. Intramuskulær eller intravenøs administration af nogle lægemidler anbefales ikke: B-vitaminer, nikotinsyre, jodholdige lægemidler.


Kliniske manifestationer

De kan forekomme i enhver alder, men oftest forekomme hos børn i alderen 3 til 10 år.

Den mest almindelige manifestation af pollinose er allergisk rhinitis, allergisk conjunctivitis og deres kombination (rhino-conjunctival syndrom). Allergisk rhinitis i forbindelse med plantepollen er præget af hyppige nysen, overdådige (sædvanligvis serøs-slim) sekret, kløe og næsestop. Disse symptomer kan variere grader af sværhedsgrad.

Allergisk konjunktivitis af pollenetiologi begynder med udbrud af kløe i øjenområdet og kan ledsages af brændende fornemmelse. Kløe begynder ved det indre hjørne af øjet og spredes derefter til øjenlågene. Samtidig er der en rødme i øjenlågene med den efterfølgende udledning af en gennemsigtig slim sekretion, rive, fotofobi, smertefulde fornemmelser i området med superciliarybuerne. I alvorlige tilfælde udvikler blefarospasme (ufrivillig skævhed), keratitis (hornhindeinflammation), erosion og sårdannelse langs øjenlinsen. Relativt sjældent observeres uveitis (betændelse i øjets iris) med pollinose.

Rino-conjunctival syndrom kan ledsages af træthed, nedsat appetit, sved, tårefølelse, søvnforstyrrelse.

Bronchial astma kombineres normalt med rhino-conjunctival syndrom, nogle gange med hudangivelser af allergi. I dette tilfælde manifesteres de vigtigste kliniske symptomer på pollenbronkial astma ved anfald af bronchospasme (åndenød), åndenød, hoste og tør vejret i lungerne.

Hudpræparater af pollenallergi findes i form af urticaria og angioødem, og er karakteriseret ved udseendet af forskellige blister af svagt lyserød eller hvid. Deres nummer kan være anderledes, nogle gange smelter de sammen. Elementer af urticaria er omgivet af en halo af rødmet hud og ledsages af kløe eller brænding. En form for urticaria er hævelse af det subkutane væv og slimhinder i læber, kinder, pande og andre dele af kroppen.

Kontakt allergisk dermatitis er en sjælden manifestation af pollinose. Det kan forekomme i åbne områder af huden ved kontakt med bladene eller stænglerne af planter og manifesteres ved rødme af huden med efterfølgende udslæt på de berørte områder. Der er kløende hud på stedet for kontakt med allergenet.

Kardiovaskulære forandringer som følge af pollenallergi er karakteriseret ved takykardi, dæmpede hjertetoner, systolisk murmur ved toppunktet, forhøjet blodtryk. Disse ændringer er funktionelle og noteres uden for blomstringsperioden.

Pollinose ledsages i nogle tilfælde af symptomer på fordøjelsessystemet, såsom kvalme, epigastrisk smerte og ustabil afføring. De forekommer sammen med andre manifestationer af høfeber og kan være forbundet med pollen og / eller fødevareallergener ind i mave-tarmkanalen.

Ændringer i nervesystemet er funktionelle i naturen og er karakteriseret ved udseendet i løbet af blomstrende hovedpine, svaghed, søvnforstyrrelser, feber. Disse symptomer ses i svær pollinose med en massiv koncentration af pollen i luften.


Cross Food Allergy Options


Træpollenallergi

Folk, der er allergiske over for træpollen (birk, alder, hassel, eg, elm, ahorn) tolererer ofte ikke:

- stenfrugter: blommer, ferskner, nektariner, abrikoser, kirsebær, kirsebær, oliven og oliven

- æbler, pærer, kiwi

- nødder: hasselnødder (hasselnødder), valnødder, mandler;

- grønne og krydderier (selleri, dill, kari, anis, spidskommen, persille)

- mulige reaktioner på kartofler, tomater, agurker, løg.

Tilladt at spise:

- brød, bageri og kager

- supper og kødretter, ethvert af magert oksekød, kalvekød, fjerkræ

- eventuelle ægretter

- mælk og mejeriprodukter: mælk, yoghurt, ryazhenka, kefir, acidofil mælk, creme fraiche, ikke-sure kaseost i en kort holdbarhed

- korn, gryderetter fra korn, pasta

- grøntsager: gamle kartofler, rødder, radiser, radiser, agurker, tomater

- bælgfrugter: bønner, ærter, linser, jordnødder;

- drikkevarer: te, svag kaffe med mælk, drikke og mineralvand

Det er nødvendigt at begrænse: sød mad og sukkervarer (sukker, slik, syltetøj), madfarvestoffer og tilsætningsstoffer til madvarer, syltetøj, rygning, syltetøj, røget pølser, kolde drikkevarer, chokolade, kakao, is, alkohol.

Forbudt brugen af ​​naturlægemidler: birk blade, birk knopper, alder kegler, buckthorn bark.

Forbudt: honning, æbler, nødder, kirsebær, ferskner, abrikoser, kirsebær, jordbær, nye kartofler, gulerødder, birkesaft, brandy.


Weed Pollen Allergi

Folk, der er allergiske over for pollen af ​​hårdblomstrende urter (malurt, ragweed) tolererer ofte ikke:

- solsikkefrø og solsikkeolie (solsikkehalv, majones, sennep);

- drikkevarer tilberedt med malurt (vermouth, balsam, absint)

- melonafgrøder (melon, vandmelon)

- grønne og krydderier (selleri, dill, spidskommen, persille, kari, peber, anis, muskatnød, kanel, ingefær og koriander);

- mulige reaktioner på gulerødder, hvidløg, citrus, bananer, courgetter, aubergine, salat, jordskok, honning.

Og folk, der er allergiske over for pollen af ​​urte urter (quinoa), tolererer ofte ikke rødder og spinat.

I kosten af ​​mennesker med intolerance over for hårde til farve eller grønt krydderurter er tilladt:

- brødprodukter: hvede, grå og rugbrød, bagværk og kager

- Kødretter: magert oksekød, kalvekød, fjerkræ i kogt, bagt eller stuvet form

- eventuelle ægretter

- mælk og mejeriprodukter: mælk, yoghurt, ryazhenka, kefir, acidofil mælk, creme fraiche, ikke-sure kaseost i en kort holdbarhed

- korn, gryderetter fra korn, pasta

- grøntsager: kartoffel, sukkerroer, radise, radise, agurk, kål og blomkål, kohlrabi, broccoli;

- bælgfrugter: bønner, ærter, linser;

- drikkevarer: te, svag kaffe med mælk, drikkevand og mineralvand, frugt og kulsyreholdige drikkevarer.

For at begrænse: sød mad og konfekt (sukker, slik, syltetøj), madfarver og tilsætningsstoffer til fødevarer, syltetøj, røget mad, pickles, røget pølser, kolde drikkevarer, chokolade, kakao, is, alkohol.

Det er forbudt at anvende urtemedier: malurt, kamille, calendula, coltsfoot, bastard, linje, yarrow, jolle, mælkebøtte.

Forbudt: honning, halva, solsikkeolie, frø, melon, vandmelon, fersken, selleri, naturlægemidler, der består af kamille, calendula og coltsfoot.


Græspollenallergi

Folk, der er allergiske over for pollen af ​​græs enggræs (timothy, bål, hedgehog, rajgræs, foxtail, rug) tolererer ofte ikke:

- brød og bageriprodukter

- øl, kvass, malt, hvedevodka

- Produkter fremstillet af mel, semolina, klid, spire af korn, brødkrummer

- is, sorbet, pudder, dumplings, pandekager

- Hercules og korn (havre, hvede, byg osv.)

- pølser og pølser (de tilføjer ofte forskellige vegetabilske ingredienser);

- sojabønner, bønner, jordnødder, sorghum;

- mulige reaktioner på jordbær, jordbær, citrus.

I kosten er tilladt:

- vegetariske supper, borscht, kål suppe, rødbeder suppe, fedtfattig kød suppe;

- Kødretter: magert oksekød, kalvekød, fjerkræ i kogt, bagt eller stuvet form

- retter fra æg: blødkogte æg (ikke mere end 1 stk. om dagen), protein omelet eller fra 1 æg;

- mælk og mejeriprodukter: mælk, yoghurt, kefir, acidophilic mælk, creme fraiche, ikke-sur hytteost i kort holdbarhed

- bælgfrugter: bønner, ærter, linser, jordnødder;

- enhver frugt og grøntsager

- Drikkevarer: te, svag kaffe med mælk, mineralvand, frugt og kulsyreholdige drikkevarer.

For at begrænse: sød mad og konfekt (sukker, slik, syltetøj), madfarver og tilsætningsstoffer til fødevarer, syltetøj, røget mad, pickles, røget pølser, kolde drikkevarer, chokolade, kakao, is, alkohol.

Forbudt brugen af ​​plantelægemidler: alle korngræs.

Forbudt: honning, hvede, hvedemel og dets produkter (brød, kiks, pasta osv.), Semolina, hvedekim, klid, brødsmuler, blandinger til fremstilling af saucer og cremer, kødprodukter med fyldstoffer og røget pølser, pølser, dåse kød), hvedebaserede kaffeerstatninger, øl, whisky, hvedevodka.


Hjem planter og allergier

Af de planter, der kan forårsage en allergisk reaktion hos mennesker, findes de der indeholder æteriske olier mere almindeligt. Komponenterne i disse olier er let flygtige og kommer hurtigt ind i åndedrætsorganerne, kommer i kontakt med slimhinderne og forårsager en allergisk reaktion hos mennesker, der er udsat for det. Den samme reaktion kan skyldes biologisk aktive stoffer indeholdt i nogle husholdningsplanter (saponiner, alkaloider osv.).

Her er nogle af disse planter. En allergisk reaktion på dem er en individuel manifestation, denne liste vil være nyttig, hvis du skal finde ud af, hvilken allergi der er opstået.

Pelargonium fra Geraniahs familie (altomfattende, "geranium"). Huse er oftest dyrkede sorter af pelargonium duftende. Dens blade indeholder æterisk olie. Hvis en person har en tilbøjelighed til at være allergisk over for det, så vil lugten af ​​en blomst opfattes som "kvælende".

Bregner. Forskellige planter af denne familie er potentielt farlige. De kan forårsage allergier på grund af deres sporer (reproduktive organer eller "pollen"), som spredes efter modning i hele rummet.

Euharis og Crinum og fra familien Amaryllis er meget smukke i blomstringsperioden, men duften af ​​blomster er bestemt af tilstedeværelsen af ​​æteriske olier, der kan forårsage allergier hos nogle mennesker.

Oleander, catarantus, alamanda - planter fra familien Kutrov. Også i blomstringsperioden frigøres en stor mængde duftende stoffer i miljøet.

Dieffenbachia, philodendron, alokaziya, aglaonema, tarokiya og en række andre planter af familien Aroid kan være farlige, hvis en persons hud og slimhinde kommer i kontakt med deres saft. Dette kan f.eks. Ske under transplantation. Derfor er det bedre at bære gummihandsker og en gasbind i forbindelse med arbejdet med disse planter. Og efter arbejde med planter skal du vaske dine hænder og alle udsatte områder af kroppen grundigt.

Euphorbia (Euphorbia), acalife, Codiaeum (Croton) er populære planter af familien Euphorbia. De indeholder kaustisk mælkesyre, der kan forårsage en allergisk reaktion hos en person. En sådan handling er mulig i transplantationsprocessen eller for eksempel ved vask af bladene.

Krasula (Zhiryanka), Echeveria, Kalanchoe (viviparous tree), Sedum (stonecrop) tilhører familien Tolstiankov. De bruges ikke kun som prydplanter, men bruges også i traditionel medicin. Du skal dog vide, at de kan forårsage en allergisk reaktion på huden, og når du sætter plantesaft i øjnene - hævelse i luftvejene.

Planterne af en række rhododendronarter har en meget stærk aroma af blomster. Dette gælder især for gul dyrkning i naturen i Kaukasus. Opholder sig i lokalet, hvor denne type rhododendronblomstring ofte fører til en alvorlig og vedvarende hovedpine, og i nogle mennesker forårsager hududslæt.

Det kan også bemærkes, at der indtil nu ikke har været tilfælde af allergi fra kontakt med planter fra Begonium-familien (begonia), balsamin (balsam), palmer (butey, carioka, trachycarpus og andre), Bromeliad (ananas, bromelia), Commelinic (calissia eller gyldne overskæg, dihorizandra, setcreasia, tradescantia, zebrina, reo), lyng (arbutus, lyng og erica) osv. Måske skyldes det, at der normalt kræves høj luftfugtighed for den normale vækst af disse plantearter, hvilket reducerer mængden drastisk suspenderet (støvet s) partikler i luften.


Pollinose behandling

Behandling af pollinose bør kun udføres under vejledning fra en læge. Den omfatter den mest komplette begrænsning af kontakt med allergenet (elimineringsbehandling):

- begrænsning af vandreture i tørt blæsende vejr, udelukkelse af ture uden for byen, iført solbriller på gaden

- At forhindre pollen i at komme ind i boligkvarteret (lukke vinduer og vinduer med et net, skifte tøj og tage et brusebad, når de vender tilbage fra gaden, ved hjælp af luftrensere, hvis det er muligt);

- udelukkelse fra kost af fødevarer og naturlægemidler med krydsallergeniske egenskaber med plantepollen og slankekure (se afsnittet "Alternativer til krydsfødeallergi").

Hvis lægen finder det effektivt, udføres der specifik immunterapi - en metode, der indebærer administration af allergener til patienten i gradvist stigende doser for at reducere følsomheden over for deres gentagne virkninger. Også lægen ordinerer medicin, der reducerer manifestationer af allergier. Og det er meget vigtigt at fortælle patienten, hvordan han skal opføre sig i den "farlige" sæson.


DOMESTIC ALLERGY AND ANIMAL ALLERGY

Det har længe været kendt, at husstøv kan forårsage allergier. Dens manifestationer kan være en lang løbende næse, nysen, hoste, øjenirritation, dermatitis og endog bronchial astma.

Husstøv er en kompleks blanding af forskellige fibre, dyrehår, skimmelsporer, fragmenter af døde insekter, madkorn. Men hjemstøvmider spiller en vigtig rolle i forekomsten af ​​husholdningsallergier. De findes i næsten ethvert hjem. De bor i sengetøj, tæpper, stoffer, polstrede møbler. De fodrer med eksfolierede partikler af menneskelig hud. I en madras kan være op til 2 millioner ticks. I løbet af dagen producerer hver mide op til 20 mikroskopiske fækale piller, som let spredes i hele lejligheden.

Andre vigtige allergene komponenter i husstøv er affaldsprodukter (uld, skæl, spyt, afføring) af alle slags husdyr, skimmelsvampsporer, samt plantepollen, som trænger ind i lokalerne under blomstringen.

Husholdningsallergier opstår normalt med 3-5 år, men forudsætningerne for det lægges meget tidligere. Det blev fastslået, at hvis moderen under graviditeten og barnet var i et miljø med en høj koncentration af allergener i de første måneder af livet, øges risikoen for en husstandsallergi mange gange. Det gælder især de tilfælde, hvor en person fra forældre er allergisk.

For at mindske sandsynligheden for husholdningsallergi er det muligt ved hjælp af forebyggende foranstaltninger. Det kan være en række luftrensere, der fjerner det fineste støv fra indendørs luft, herunder alle de store allergener, der transporteres af luft. Filtrering udføres med intensiv tvungen luft gennem et specielt mikrofilter. Nu er der støvsugere med specielle antiallergene filtre, der giver næsten fuldstændig filtrering af det mindste støv. Det er dette støv, der trænger ind i lungerne dybt og kan flyve rundt i lejligheden i flere timer uden at bosætte sig. Tætbårne produkter og tilbehør, som blandt andet er uigennemtrængelige for mikrodust anti-allergifremkaldende beskyttelsesdæksler til sengetøj (madrasser, puder, tæpper) og anti-tick behandling af madrasser, tæpper og polstrede møbler, kan også købes i specialbutikker. Der er også puder og tæpper med syntetiske fyldstoffer, der tåler hyppig vask ved en temperatur på 60 grader (det er ved denne temperatur, at støvmiderne der lever i dem begynder at dø).

Dyrallergi er et verdensomspændende problem. Hunde, katte, marsvin, hamstre, rotter, kaniner, heste, får og fugle kan alle forårsage en allergisk sygdom. Samtidig har omkring halvdelen af ​​mennesker, der er allergiske overfor dyr, ikke kæledyr.

Allergier af dyr - en af ​​de mest almindelige. Kilden til allergener er både kæledyr og husdyr. Når de taler om epidermiske allergier, betyder de reaktioner på allergener af epidermal oprindelse: hår, fjer, skæl. Men spyt-, urin- og animalsk ekskrement har også allergifremkaldende aktivitet. Allergens dyr findes i lejlighederne og husene til mennesker, der holder eller holder dyr. Der er flere sådanne allergener i områder, hvor der er tæpper. Allergens kan transporteres med menneskelige tøj, så de findes selv hvor dyr aldrig har været - på offentlige steder, såsom skoler og kontorer. Allergier af dyr

Dyrallergi er et verdensomspændende problem. Hunde, katte, marsvin, hamster, rotter, kaniner, heste, får og fjerkræ - alle kan forårsage en allergisk sygdom. Omkring halvdelen af ​​mennesker, der er allergiske over for dyr, har ikke kæledyr.